Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Лукаш повідомила, що 4 лютого 2014 року буде створено тимчасову комісію з питань підготовки змін до Конституції України

Олена Лукаш, міністр юстиції України, 30 січня 2014 року повідомила, що 4 лютого Верховна Рада проголосує за створення тимчасової комісії з питань підготовки змін до Конституції України для переходу до парламентсько-президентської республіки.
Не виконано
Сказано 30 січня 2014 р.

Джерело

  • http://glavcom.ua/news/181658.html
  • http://iportal.rada.gov.ua/news/Novyny/Plenarni_zasidannya/87506.html
  • http://iportal.rada.gov.ua/news/Novyny/Povidomlennya/87463.html
  • http://www.ukrinform.ua/ukr/news/vr_ne_moge_pratsyuvati_u_zvichaynomu_regimi_poki_ne_uhvalit_zmin_do_konstitutsiii___yatsenyuk_1905100
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=49617

Результат

4 лютого 2014 року тимчасову комісію з питань підготовки змін до Конституції України так і не було створено. Під час пленарного засідання народні депутати обговорювали необхідність внесення змін до Основного Закону, однак питання про створення відповідної комісії не порушувалось. Крім того, 3 лютого лідер ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що опозиція підготувала конституційний акт про повернення до Конституції 2004 року. Однак, за словами спікера Володимира Рибака, в парламенті не було зареєстровано жодного проекту про внесення змін до Конституції України. Нагадаємо, що 31 січня Володимир Писаренко (фракція Партії регіонів) зареєстрував законопроект про створення спеціальної комісії з питань підготовки та узгодження змін до Конституції України.