Порошенко і Арбузов – головні кандидати на посаду прем’єра

Читать на русском

Петро Порошенко та Сергій Арбузов – дві головні політичні фігури, які можуть претендувати на посаду прем’єр-міністра України.

Про це на прес-конференції в «Інтерфаксі» заявив політолог Тарас Березовець.

«На сьогодні розглядаються дві основні кандидатури на посаду нового прем’єра. Одна з них підтримується Заходом – це Петро Порошенко. Росія теж не проти нього», - заявив Березовець.

«Інша кандидатура – Сергій Арбузов. У Арбузова нема жодних шансів стати прем’єром, тому що олігархи зараз не втратять можливості відплатити «сім’ї» за поневіряння, яких вони зазнавали впродовж останніх трьох років», - роз’яснив політолог.

«Порошенко прийнятний групі Фірташа-Ахметова, в яку входить 78 депутатів фракції Партії регіонів. Також він прийнятний і опозиції. Порошенко може легко взяти близько 300 голосів. Але він небезпечний для президента тим, що більшість у Верховній Раді сьогодні пропрезидентська, а завтра вона уже може стати пропрем’єрська», - сказав Березовець.

«Проте, Януковичу вкрай невигідно затягувати призначення прем’єра та новий склад Кабміну. Оскільки виконуючі обов’язки міністрів мають суттєве обмеження того, що може робити в.о. Так, в.о.  міністра не можуть ухвалювати рішення про запровадження надзвичайного стану. Також, без Кабміну та прем’єра нема можливості отримати нові кредити», - заявив Березовець.

Нагадаємо, що 28 січня прем’єр-міністр України Микола Азаров добровільно пішов у відставку.

Екс-міністр економіки Володимир Лановий заявив, що Азаров діяв на розвал української економіки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: