Азаров діяв на розвал економіки України – екс-міністр економіки

Читать на русском

Азаров навмисно діяв на розвал української економіки.

Про це заявив на прес-конференції в Главкомі екс-міністр економіки Володимир Лановий.

«В цьогорічному бюджеті дефіцит коштів – 71 мільярд гривень. Тобто, Україні потрібно 9 мільярдів доларів для того, щоб збалансувати бюджет. І це – окрім сплати коштів за борги», - пояснив він.

«15 мільярдів доларів, які нам надасть Росія, сюди не підуть, вони не для цього», - додав Лановий.

Також, Лановий розповів про основні структуроутворюючі складники нового реформаторського уряду, який прийде на заміну уряду Азарова.

«Головні процеси, які має задіяти новий уряд: відновлення процесу інтеграції в ЄС, відновлення парламентаризму, введення спеціальних механізмів контролю за корупцією, вирішення проблем грошових ринків, нові механізми виборів, в тому числі – зміна механізмів міліцейської участі в них», - сказав Лановий.

«Якщо опозиція просто домовляється з президентом про умови для інших урядовців, чи про створення коаліційних структур, то це означає, що залежність від Росії не змінюється, не вирішується питання переходу до ринкової економіки, не відміняється «криміногенний» податковий кодекс тощо», - пояснив Лановий.

«Якщо обмежуватися лише поточними питаннями, то за кілька місяців може статися економічний вибух, після якого ніхто не збере кісток», - завершив екс-міністр.

Нагадаємо, що 28 січня 2014 року прем’єр-міністр України Микола Азаров добровільно подав у відставку.

Раніше Азаров обіцяв до лютого 2014 року розробити проект  розвитку держави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: