Українську делегацію в ПАРЄ можуть позбавити права голосу

Читать на русском

На квітневій сесії можуть бути розглянуті санкції щодо позбавлення права голосу української делегації в ПАРЄ.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила депутат з фракції «УДАР» Ірина Геращенко.

«На квітневій сесії можуть бути розглянуті санкції щодо позбавлення права голосу української делегації. Резолюцію «Функціонування демократичних інститутів в Україні» прийнято 115 голосами ЗА. Мабуть, вперше така жорстка одностайність у залі», - зазначила Геращенко.

За словами депутата, проти голосували тільки представники Росії та делегацій, що перебувають в сфері впливу РФ.

«ПАРЄ засуджує ескалацію насильства під час протестів Євромайдану, що призвела до щонайменше 5 жертв. Закликає владу вступити у відкриті, чесні та ефективні переговори з опозицією, щоб віднайти широкий консенсус. Нагадує РФ про її зобов'язання відмовитися від тиску на інші країни. Закликає владу утриматися від спроб насильно знищити мітинги», - роз’яснила Геращенко.

Геращенко також зазначила, що ПАРЄ визнає прийняті 16 січня закони контраверсійними та антипротестними, і що, в розумінні ПАРЄ, Верховна Рада України внесла свій внесок до ескалації конфлікту.

Лідер фракції комуністів Петро Симоненко заявляв, що підтримає зміни до прийнятих 16 січня законів, але не виконав свою обіцянку.

Навесні 2013 року депутат від партії «Батьківщина» Володимир Ар’єв представив історію про побиття журналістів у Києві на комітеті ПАРЄ з питань ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: