Карта АТО: ситуація на сході України станом на 28 квітня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 12:00 28 квітня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

За минулу добу протистояння в зоні АТО значно посилилася. Розширилася географія порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків. Вперше за квітень противник застосував проти наших військових реактивні установки «Град». Також по наших позиціях було проведено 18 ворожих обстрілів зі 120-мм мінометів, 6 разів – зі 122-мм гармат. Зафіксовано використання танків та зенітних установок противника. Не гребують НЗФ і обстрілами населених пунктів: вчора ввечері терористи випустили пакет «Градів» по с. Новоласпа Волноваського району Донецької області.

Збільшення кількості збройних провокацій з боку НЗФ у поєднанні з огульними звинувачення української сторони у зриві перемир’я вкотре демонструють неготовність і небажання бойовиків врегулювати конфлікт мирним шляхом.

На Маріупольському напрямку противник проявив активність в районі с. Широкине та с. Чермалик. Завдяки професіоналізму наших військових, спровокувати українських бійців не вдалося, втрат у лавах сил АТО не допущено.

На Донецькому напрямку бойовики намагаються знайти слабкі місця в нашій лінії оборони в районі аеропорту. Епіцентр протистояння – українські позиції поблизу Авдіївки, де ворог найбільш активно застосовує заборонене озброєння. Окрім передмість Донецька, противник порушувував режим тиші в селах навколо м. Світлодарськ, що на північ від окупованого Дебальцевого.

На Луганському напрямку ворог намагався спровокувати наших військових в районі н.п. поблизу Бахмутської траси – сел. Золоте та с. Сокільники, а також м. Щастя.

Втрати

Вчора внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 14 – було поранено. Переважна більшість цих інцидентів припадає на наші позиції в районі Авдіївки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: