ЦВК штучно затримує оголошення результатів виборів — політолог

Читать на русском

Те, що парламент почне працювати 1 грудня — це оптимістичний прогноз, оскільки результати виборів, ще не оголошені й цілком зрозуміло, що за проханням влади, для того, щоб мати більше часу на коаліційні переговори.

Про це в коментрарі «Слову і Ділу» розповів український політолог, координатор Міжрегіональної експертної мережі «Україна 3.0» Микита Потураєв, коментуючи припущення Гройсмана, що парламент має почати роботу на початку грудня.

«Станом, на сьогодні, результати виборів не голошені, ймовірно й на наступному тижні їх також не оголосять, а це вже середина листопада, враховуючи, що, як мінімум, три тижні в раді візьмуть для коаліційних узгоджень то парламент зможе почати роботу, можливо в середині грудня місяця, або, навіть і в кінці», - розмірковує політолог.

На його думку, коли почне працювати парламент, суто технічне питання, хоча наразі, дйсно, підстав, говорити про те, що парламент наближається до завершального етапу переговорів .

«Єдиним вагомим аргументом, щоб прискорити цей процес є тиск з боку ЄС, оскільки

українська влада оперативно довела країну до стану, коли вона критично залежна від США та ЄС. Без фінансової допомоги з їхнього боку України приречена на дефолт» - підсумівав Микита Потураєв.

Читайте також: Шимків пообіцяв врахувати побажання громадськості в коаліційній угоді

Нагадаємо, що 31 жовтня пройшло перше засідання робочої групи зі створення парламентської, коаліції.

Водночас кандидат у народні депутати від «Народного фронту» В'ячеслав Кириленко заявляв, що переговори зі створення коаліції почнуться офіційно 30 жовтня, всі спірні питання вдасться вирішити за 3-4 дня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: