Відбудовувати Донбас треба лише після закінчення бойових дій — експерти

Читать на русском

На перших етапах після звільнення міст від бойовиків ДНР та ЛНР варто відновлювати лише нагальні об'єкти - водопостачання, світло, газ і т.д. Масштабні інфраструктурні проекти з відновлення Донбасу слід розпочинати тільки після повного завершення бойових дій.

Таку думку в ексклюзивному коментарі “Слову і Ділу” висловили економіст Борис Кушнірук та екс-міністр економіки України Володимир Лановий.

Кушнірук пояснює, що свого часу в Чечні кошти Росії на відновлення інфраструктури регіону витрачались марно. “На відновлення Чечні також виділялися кошти, а потім ті самі відбудовані мости раптом знову підривали. При цьому невідомо, чи відбудовували ті мости насправді, чи на них просто списували кошти”, - згадує експерт.

Такої ж думки притримується Лановий. За його словами, до закінчення активної фази АТО говорити про мирну економіку та інвестиції в східні регіони зарано. “Продовжуються бойові дії, в регіоні неспокійно. Тут не може бути мови про мирну економіку. Поки не відновлено роботу інститутів правопорядку, банківських установ і т.п., ні про які інвестиції не може йти мова”, - говорить екс-міністр.

Читайте також: Як і за чий рахунок будуть відбудовувати Донбас

Разом з тим, експерти сходяться на думці, що оновлення Донбасу повинно бути комплексним, аби вирішити глибинні проблеми регіону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: