ПРОТИСТОЯННЯ В УКРАЇНІ. ОН-ЛАЙН (оновлюється)

Читать на русском

23:00 У Верховній Раді перерва до завтра  до 10:00

22:50 Заступник Голови Верховної Ради Руслан Кошулинський заявив з трибуни про наявність заяв про вихід з фракції ПР нардепів:

Мошака

Ковача

Гайдоша

Ланьо

Бушка

22:25 Верховна Рада 236-ма голосами проголосувала постанову щодо повернення військ у місця постійної дислокації

22:20 Бобов вийшов з Партії регіонів

21:45 ИТАР-ТАСС:  В київському аеропорті Жуляни зареєстровано 64 спецрейси для VIP-персон. Про це повідомили в диспетчерській аеропорту

21:38 Бійці хмельницького спецназу запобігли захопленню зброї СБУ

Як повідомляє сайт Міноборони, сьогодні мітингувальники намагалися захопити будівлю СБУ у Хмельницькій області. 40 бійців спецназу Сухопутних військ без застосування сили евакуювали з будівлі  зброю, вибухівку і боєприпаси. Після цього спроби захоплення будівлі припинилися.

21:08 Леонід Кравчук пропонує Верховній Раді вже завтра проголосувати за дострокові вибори Президента і Парламента.

20:53 В ході масових зіткнень в центрі Києва загинув ще один журналіст, співробітник львівського видання «Спортаналітика» Ігор Костенко

20:26 Відповідальним за насильство заморозять рахунки та обмежать в’їзд до Європи. Таке рішення прийняла Рада ЄС .

Міністр зовнішніх справ Італії Ема Боніно: «Ми прийняли рішення ввести швидко, в найближчі години заборону на в’їзд і заморозити фінансові активи, для тих, хто відповідальний за насильство»  

19:39 Як повідомляє «День» , Полтавська ОДА перейшла до рук Народної ради. Силовики покинули приміщення.

19:15 За повідомленням «Укрінформу», Михайло Добкін заявив, що відкликав з Києва до Харкова активістів «Українського фронту». Вони мають влитися до сил захисту регіону

18:10 Голова фракції КПУ Петро Симоненко заявив, що члени його фракції будуть брати участь у засіданні Верховної Ради тільки в тому випадку, якщо воно буде скликано офіційно

«Мої колеги по фракції знаходяться недалеко від Верховної Ради. Тому все буде відбуватися за участі нашої фракції, але тільки тоді, коли засідання буде скликано відповідно до вимог регламенту», - цитує його слова прес-служба

17:42 Регіони стримують звезення тітушок та силовиків до столиці. Так, в районі селища Меліоративне Дніпропетровської області  люди зупинили поїзд з військовослужбовцями, що прямували на Київ. В Черкаській області створено декілька блок-постів з активістів, що цілий день зупиняють автобуси з тітушками. Зокрема, відповідні пункти створено біля Умані, Тального, с. Вільхівець. Декілька автобусів спалено, інші стоять на узбіччі. Тітушки розходяться пішки.

17:40 ВЕРХОВНА РАДА ВІДКРИЛА ЗАСІДАННЯ. ЗАРЕЄСТОРОВАНО 227 ДЕПУТАТІВ.

17:34 Президент Росії Володимир Путін прийняв рішення направити до Києва з місією посередника уповноваженого з прав людини Володимира Лукіна.

17:12 ЗАПРАЦЮВАВ СТОЛИЧНИЙ МЕТРОПОЛІТЕН - ТСН

Зачинені для входу й виходу пасажирів станції «Хрещатик», «Майдан Незалежності», «Театральна», «Золоті ворота», «Палац спорту», «Площа Льва Толстого», «Поштова площа», «Ареснальна». Поїзди слідуватимуть повз ці станції без зупинки. Станція «Вокзальна» зачинена для входу пасажирів та працюватиме лише на вихід.

17:03 Омбудсмен Валерія Лутковська підтвердила загибель 50 осіб в ході масових заворушень в Києві, і додала, що жертв може бути набагато більше.

16:30 У Верховній Раді зареєструвались понад 200 народних депутатів.  Парламентарі продовжують чекати на своїх інших колег, щоб отримати кворум - Р. Кошулинський.

16:12 Голова КМДА Володимир Макеєнко вийшов з лав Партії регіонів та взяв особисту відповідальність за життєдіяльність міста Києва.

16:07 Віце-спікер парламенту Кошулинський відкрив сесію парламенту та оголосив перерву на 1 годину. Зареєструвалися близько 170 депутатів.

16:00 ПРАВООХОРОНЦЯМ ВИДАНО БОЙОВУ ЗБРОЮ І ВОНА БУДЕ ЗАСТОСОВАНА У ВІДПОВІДНОСТІ ДО ЗАКОНУ УКРАЇНИ "ПРО МІЛІЦІЮ", - Захарченко.

15:57 Серед киян відчувається напруга. Зокрема, як повідомляє нам очевидець,  в районі метро Дарниця вишикувались величезні черги в продуктових магазинах (решта не працюють) – люди намагаються зробити запаси на найближчі дні, хлібні полиці порожніють. Саме в цей момент з невідомих причин зачиняється «Дитячий світ». Довжелезні черги стоять у банкомати.

15:55 Кілька сотень людей блокують виїзди з частини Внутрішніх військ МВС України , яка знаходиться за адресою Повітрофлотський проспект, 24.

15:53 Канцлер ФРН Ангела Меркель заявила про готовність ЄС, Німеччини та інших партнерів підтримати переговори уряду з опозицією. В свою чергу, голова МЗС Росії Сергій Лавров назвав введення Заходом санкцій проти керівництва України заохоченням бойовиків

15:36 Рух поїздів зі Львова до Києва відновили - мер Львова А. Садовий.

15:21 На Грушевського почали будувати стіну

14:58 До Верховної Ради прибувають народні депутати та журналісти.

14:40 Уповноважений президента з прав дитини Юрій Павленко заявив, що йде у відставку.

14:29 КМДА: Мости в Києві ніхто не перекриватиме.

14:12 Макеєнко розпорядився перевірити і запустити метро - КМДА. Про вихід з Партії регіонів заявили вже 12 депутатів - Інтерфакс-Україна.

13:41 Радіо Свобода поширили відео, на якому зафіксована робота снайперів у Києві.


13:31 Наші співвітчизники з Франції повідомляють щодо основних тем новин на французьких телеканалах нині: міністр іноземних справ Фабюс відправився до Києва, тому що не вірить у перемир'я; заявляють, що будуть застосовані жорстокі санкції до тих, хто розпалює силовий конфлікт. Загалом новини з України з учорашнього вечора займають центральні позиції у трансляціях французьких ЗМІ на рівні з повідомленнями про отримані медалі на Олімпіаді в Сочі.

13:05 Лідер "Українського вибору" Віктор Медведчук у власному блозі на сайті "Кореспондент" закликав владу припинити кровопролиття та повернутися до Конституції 2004 року.

12:50 Самооборона Майдану та "Правий сектор" зробили спільну заяву.

12:28 Очевидці стверджують, що нардеп О. Царьов зареєструвався на рейс до Москви в аеропорту "Київ" (Жуляни).

12:25 Опозиція погодилася на скасування засідання ВР в обмін на перемир'я – О. Доній.

12:05 Агентство Reuters з посиланням на представника Міжнародного олімпійського комітету Марка Адамса повідомляє, що частина українських спротсменів залишили Сочі на знак протесту.

12:01 Тим часом, прем'єр-міністр Росії Дмитро Медвєдєв заявив: щоб Росія могла виконати зобов'язання перед українськими партнерами, "влада повинна бути легітимною та ефективною, щоб об владу - як об ганчірку - ноги не витирали".

11:58 Позафракційний народний депутат Олег Ляшко заявив, що відразу вісім представників фракції Партії регіонів ухвалили рішення щодо виходу з фракції.

11:48 С. ТІГІПКО ЗАКЛИКАЄ ФОРМУВАТИ НОВЕ КЕРІВНИЦТВО ДЕРЖАВИ

11:40 Очевидець повідомляє, що в районі Верховної Ради зараз мертве місто - людей немає. 4 машини ВВ завантажилися і поїхали в бік Арсенальної.

11:30 Співачка Руслана зі сцени Майдану показала гільзи від бойових патронів та нашивку "МВД Россия", нібито зірвану вночі з одного із силовиків.

11:26 Лідери опозиції зустрілися з міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайером, главою МЗС Франції Лораном Фабіусом і главою МЗС Польщі Радославом Сікорські. Кличко: "Було оголошено перемир'я. Порушив його "​​Беркут", який намагався спалити Консерваторію... Після цього перемир'я закінчилося".

11:16 УП: За повідомленнями джерела з "Укрзалізниці", 40 вагонів з військовослужбовцями прямують до Києва. На Майдані близько 30 тис. мітингувальників.

11:12 Центром Києва пересувається важка техніка

11:02 А тим часом сьогодні, 20 лютого, київський метрополітен знову не працюватиме "у зв’язку із загрозою терористичних актів".

10:59 УП: Тіла 7 загиблих лежать на Майдані Незалежності у Києві неподалік від готелю "Козацький".

10:51 З ранку на Майдані вже десятки вбитих, захоплено близько 50 силовиків. Повідомляють про підвезення важкої техніки та автобусів з "тітушками" до Майдану. Повідомляють, що на Інституській та Грушевського працюють снайпери.

20 лютого

10:41 Зі сцени Майдану повідомляють, що нинішні події - провокація задля дискредитації протестів в очах західних спостерігачів. Активістів закликають повернутись на Майдан. Повідомляють про поранених на Інституцькій та Грушевського.

10:37 На Майдані заявляють, що за межею барикад пастка. Активістів "відстрілюють".

Зранку після сутичок мітингувальники перейшли в наступ. Активісти підпалили водомет і відбили територію біля стели Незалежності. Згодом вони відтіснили силовиків до урядового кварталу, зайняли Жовтневий палац. Протестувальники почали будувати барикади.

Силовики автобусами евакуюються від Майдану. Відходять геть і прихильники антимайдану.

МВС заявило, що до силовиків було застосовано вогнепальну зброю. Те ж саме заявляють і зі сторони мітингувальників.

19 лютого

Вчора, 19 лютого, після запеклих боїв у вівторок було досягнуто тимчасового перемир’я між мітингувальними та правоохоронцями. На ранок на Майдані звучали поодинокі вистріли, мітингувальники палили шини, створюючи димову завісу, правоохоронці заливали барикади з водометів. Протестувальники зайняли приміщення Головпоштамту та Держкомтелерадіо, де було облаштовано новий штаб.

Головні події розгорталися в регіонах. Львівська обласна рада заявила про те, що вона переходить на бік протестувальників і починає підпорядкуватися виконавчому комітету Львівської обласної ради - Народній Раді. В Івано-Франківську та Тернополі протестуючі захопили  будівлі СБУ, УМВС та прокуратури. У Хмельницькому під час штурму управління СБУ вбили жінку, поранили ще двох протестувальників. В ‎Сумах розлючений натовп розігнав міліціонерів.

Стало відомо, що міністр оборони України Павло Лебедєв віддав наказ відправити на Київ 25-ту окрему Дніпропетровську повітряно-десантну бригаду. Пізніше повідомлялося, що їх доправлено до столиці для охорони складів озброєння.

На засіданні Кабміну в.о. прем’єр-міністра Сергій Арбузов звинуватив «радикально налаштовані сили» у кривавому розвитку подій і спробі захоплення влади. Президент України Віктор Янукович оголосив 20 лютого днем жалоби. 7 народних депутатів заявили про свою підтримку народних протестів, зазначивши, що влада себе остаточно дискредитувала. Українські лижники в Сочі відмовилися від участі у гонці.

Тим часом, в'їзд транспорту в столицю обмежений і триватиме "до нормалізації обстановки". Метро не працює з вівторка. Київ паралізований. Багато установ оголосили вихідний. Під вечір голова Служби безпеки України  Олександр Якименко оголосив про початок всеукраїнської антитерористичної операції. 

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: