Фракція ПР втратила чергові два «штика» в Раді

Читать на русском

Заяви про вихід з фракції Партії регіонів написали народні депутати Віктор Бондар, котрий обіцяв зробити це ще 2 грудня 2013 року, та Владислав Атрошенко.

Про це депутати повідомили через свої сторінки в соціальних мережах.

«Сьогодні країна на грані громадянської війни! Не розділяю і не хочу бути причетним до організаторів кривавих подій в Україні. На рідній Хмельниччині автоматами почали розстрілювати мирних людей на мітингу під будівлею СБУ. Пояснення не приймаються! Це не моя політика!», - написав Бондар на своїй сторінці в мережі «Фейсбук».

Він також додав, що обіцяв своїм виборцям європейський курс розвитку країни, але зовнішньополітичний вектор радикально змінився.

В той же час Владислав Атрошенко заявив, що ввійшов до парламентської більшості, щоб мати можливість вирішувати проблеми людей і впливати на кадрові рішення, але події останніх двох з половиною місяців  показали нездатність політичних еліт домовитись, а влади – зупинити «шлях в нікуди».

«Бути співучасником злочину проти народу (чи навіть його частини) і держави Україна вважаю для себе неможливим. Наступним заявляю про свій вихід з фракції Партії регіонів», - сказано в повідомленні нардепа.

Варто додати, що вчора 7 позафракційних депутатів, а саме – Ігор Єремеєв, Віктор Пилипишин, Степан Івахів, Сергій Мартиняк, Ігор Палиця, Сергій Лабазюк та Віктор Тимошенко – заявили про свою підтримку народних протестів, зазначивши, що влада себе остаточно дискредитувала.

Нагадаємо, 30 листопада 2013 року, після розгону мирного Майдану, Віктор Бондар заявив, що в понеділок, 2 грудня того ж року, напише заяву про вихід з фракції Партії регіонів, але 3 грудня повідомив, що «вирішив взяти паузу».

Як повідомлялося, вчора заяву про вихід з фракції ПР написав народний депутат Юрій Благодир.

30 листопада 2013 року народний депутат від ПР Володимир Мельниченко пообіцяв, що якщо Верховна Рада не засудить прояви насильства на Майдані Незалежності, він вийде з фракції Партії регіонів - і його обіцянка була виконана.

Також фракцію ПР залишили Інна Богословська, Давид Жванія та Ярослав Сухий.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: