Євлаш про Кримський міст: фахівці вже проаналізували дані і знають, куди бити

Фахівці вже знають, куди бити, щоби знищити Кримський міст, але для удару по об'єкту необхідно дочекатися вдалого моменту.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в інтерв'ю NV.

За його словами, профільні служби дуже довго аналізували обстановку на мосту.

«Ми бачили вже досить ефективні удари по ньому, коли вибухи руйнували дорожнє полотно. Вони знають, куди бити, але потрібен час і момент. Кримський міст зараз – найзахищеніший об'єкт мало не в цілому світі. Туди кинуті бригади ППО, він дуже ретельно охороняється. Коли з’являється якась загроза, росіяни роблять якісь задимлення, намагаються маскувати. Дуже переживають, бо розуміють – загроза є», – сказав речник.

Він наголосив, що знищення Кримського мосту точно послабило б здібності окупантів у Криму у сфері доставки різних озброєнь та обладнання.

«Це серйозно позначилося б у тому числі іміджево, бо маємо розуміти: цей міст став символом тріумфу росії. І його знищення буде психологічно виглядати як ляпас, компонент, який позитивно вплине на наших людей і дуже негативно - на політичне керівництво РФ і деморалізуюче на ворогів загалом», - додав Євлаш.

Нагадаємо, видання Guardian із посиланням на джерело у Головному управлінні розвідки написало, що Україна планує третю атаку на Кримський міст, яка може статися у першій половині 2024 року. У ГУР прокоментували цю інформацію.

У Службі безпеки України неодноразово заявляли, що Кримський міст – «приречений».

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися про подробиці двох попередніх атак на міст. Також ми писали про основні події за часи існування об'єкта.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО