ВАКС конфіскував майно експрезидента «Мотор Січі» Богуслаєва

Вищий антикорупційний суд конфіскував активи колишнього президента АТ «Мотор Січ» В'ячеслава Богуслаєва та ексдиректора представництва компанії у російській федерації Петра Кононенка.

Таке рішення 18 квітня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Адміністративний позов Міністерства юстиції до Богуслаєва В'ячеслава Олександровича та Кононенка Петра Івановича задовольнити частково. Застосувати до Богуслаєва В'ячеслава Олександровича санкцію, передбачену пунктом 1-1 частини 1 статті 4 Закону України «Про санкції». Стягнути в дохід держави активи», – оголосив рішення головуючий суддя Маркіян Галабала.

Зокрема, суд стягнув такі активи Богуслаєва: два житлові будинки; шість земельних ділянок; будівлю автогаража, будівлю музею; гараж; рибстан «Коса Обіточна»; дві адміністративні будівлі; 51% частки у статутному капіталі ТОВ «Золота Айстра»; 90,1% частки у статутному капіталі ТОВ «Страхова компанія «Мотор-Гарант»; 100% частки у статутному капіталі ТОВ «Вінницький авіаційний завод»; 100% частки у статутному капіталі ТОВ «Вертольоти МСБ»; 2000 штук простих іменних акцій емітента акціонерного товариства «Мотор-Банк»; 16,7% частки у статутному капіталі приватного підприємства «Азов Трейд-ХХІ»; грошові кошти в банках ПУМБ (65 млн грн, 206 тисяч євро, 117,8 тисяч доларів та 34,8 тисяч рублів) і «Мотор-банк» (40 млн грн, 12,5 млн доларів, 30 тисяч євро та 3 млн рублів); майнові права на торгівельні марки; майнові права на патенти на промислові зразки та вогнепальну зброю.

Також суд стягнув майно Кононенка, а саме: 23% частки у статутному капіталі ТОВ фірма «Жекон»; 17% частки у статутному капіталі ТОВ «Перспектива-високі технології» та 19 шт. простих іменних акцій емітента ПАТ «Промзапал». В решті майна позов не задовольнили.

Нагадаємо, Богуслаєва затримали у жовтні 2022 року. У березні 2023 року СБУ повідомила, що на той час президент корпорації Мотор Січ В'ячеслав Богуслаєв блокував постачання бойового вертольота для ГУР. Його заарещтували.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО