ВАКС призначив до розгляду справу про «плівки Вовка»

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду справу за обвинуваченням голови Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка, суддів ОАСК Євгена Аблова та інших у створенні злочинної організації.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«15 квітня 2024 року за результатами підготовчого розгляду, який тривав з червня 2022 року, колегія суддів ВАКС призначила до судового розгляду так звану справу «плівок Вовка» - щодо зловживань в ОАСК, змови про вчинення дій з метою захоплення державної влади, створення штучних перешкод у роботі Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та її членів, створення, керівництва та участі у злочинній організації, зловживання впливом головою Окружного адміністративного суду м. Києва. Розгляд по суті призначено на 16:00 22.04.2024», – інформує САП.

Раніше ВАКС застосував примусовий привід до голови ОАСК Павла Вовка, його заступника Євгена Аблова, а також суддів Ігоря Качура та Ігоря Погрібніченка.

Нагадаємо, САП скерувала до суду обвинувальний акт у справі про «плівки Вовка». У справі обвинувачують голову ОАСК Вовка (створив і очолив злочинну організацію, яка за гроші ухвалювала рішення), його заступників Євгена Аблова і Володимира Келеберду, суддів ОАСК Олексія Огурцова, Ігоря Качура, Ігоря Погрібніченка, Богдана Саніна, колишнього керівника Державної судової адміністрації Зеновія Холоднюка, ексчленів Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергія Остапця та Миколу Сіроша, а також адвоката Олександра Кротюка.

За версією обвинувачення, до складу злочинної організації, яка мала на меті захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над ВККС, Вищою радою правосудд та створення штучних перешкод у роботі ВККС, входили голова, два заступники голови і судді ОАСК. Крім того, зазначена злочинна організація ухвалювала замовні рішення у власних інтересах.

Зокрема, для цього співучасники використовували схему з подання штучних адміністративних позовів від підставних громадських організацій чи осіб до свого ж суду з подальшим їх розглядом із наперед визначеним результатом.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО