Більшість росіян повірили у причетність України до теракту у Crocus City Hall – дослідження

Понад 50% росіян повірили у причетність української влади до теракту у концертній залі Crocus City Hall. І лише 27% вказали на те, що за розстрілом людей стоїть угруповання «Ісламська держава».

Результати опитування OpenMinds публікує видання Financial Times.

Опитування було проведено невдовзі після нападу серед 652 росіян. Соціологи з'ясували, що більше 50% росіян звинувачують українську владу в теракті, і лише 27% вважають, що за цим стоїть ІДІЛ.

Ще 6% опитаних звинуватили «колективний Захід», а саме США, Велику Британію та НАТО. Невелика частка опитаних вважають, що за терактом стоять ветерани чи російська влада.

За даними OpenMinds, понад 75% респондентів вважають володимир путіна «найнадійнішим або повністю надійним» джерелом інформації про атаку.

Нагадаємо, володимир путін заявив, що виконавці теракту в залі Crocus City Hall нібито планували втекти в Україну.

У ФСБ заявили, що теракт готували радикальні ісламісти, але цьому «сприяли» українські спецслужби. У Слідчому комітеті сказали, що виконавці теракту нібито отримували гроші з України.

Вчора російське Міністерство закордонних справ офіційно звинуватило Україну в причетності до теракту та вимагало видати керівника Служби безпеки України Василя Малюка.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО