Антикорупційний суд визнав винуватим колишнього слідчого СБУ

Вищий антикорупційний суд визнав винуватим колишнього старшого слідчого в особливо важливих справах управління Служби безпеки України в Одеській області Сергія Глівінського у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди. Йому призначили 9 років позбавлення волі.

Такер рішення 20 березня ухвалила колегія судді у складі: головуюча Інна Білоус, судді Олексій Кравчук та Євген Крук, повідомляє «Слово і діло».

«Глівінського Сергій Анатолійовича визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України та призначити йому покарання у виді позбавлення волі строком на 9 років», – оголосила рішення головуюча суддя.

Також судді призначили Глівінському додаткове покарання у вигляді заборони обіймати посади в СБУ та органах правопорядку протягом 3 років з конфіскацією всього належного йому майна. Крім того, обвинуваченого позбавили спеціального звання старший лейтенант юстиції.

ВАКС поклав на Глівінського наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою до суду; не відлучатися з Одеси без дозволу суду; повідомляти суд про зміну місця проживання та місця роботи; здати закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Колегія суддів задовольнила цивільний позов іноземця і стягнули з ексслідчого СБУ майновому шкоду в сумі 3,13 млн грн.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Апеляційної палати ВАКС протягом 30 днів.

Як відомо, Апеляційна палата ВАКС збільшила заставу ексслідчому СБУ Глівінському і відправила його повторно під варту. Вже 11 червня за нього внесли заставу і він вийшов із СІЗО під такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із міста Одеси без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками у кримінальному провадженні; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу ексслідчого СБУ Сергія Глівінського. За даними слідства, старший слідчий в особливо важливих справах слідчого відділу Управління СБУ, в межах розслідування кримінального провадження за підозрою громадянина США, вимагав та одержав від останнього неправомірну вигоду в особливо великому розмірі за вчинення процесуальних та слідчих дій, що вплинули на пом'якшення запобіжного заходу, скасування арешту майна та банківських рахунків іноземця.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО