Байден вкотре закликав Конгрес ухвалити законопроєкт із допомогою Україні

Президент США Джо Байден використав спільний виступ зі спікером Майком Джонсоном, щоб закликати законодавців ухвалити в Палаті представників Конгресу допомогу Україні.

Про це повідомляє The Hill.

«Я впевнений, що переважна більшість членів Конгресу готові зробити свій внесок. І я продовжую закликати кожного члена в цій кімнаті протистояти володимиру путіну. Він – злочинець», – сказав Байден під час спільного зі спікером Палати представників Майком Джонсоном заходу в будівлі Капітолія – щорічного обіду «Друзів Ірландії» з нагоди Дня Святого Патріка.

Також президент США закликав Палату представників надіслати йому законопроєкт про національну безпеку.

«Законопроєкт передбачає фінансування України й Ізраїлю і, що, можливо, не менш важливо, гуманітарну допомогу Газі. Їм це дуже, дуже потрібно. І це надсилає чітке повідомлення про те, що Америка виступає за свободу, і ми ні перед ким не схиляємось – ні перед ким у світі», – додав президент США.

Крім того, у п'ятницю, 15 березня, речниця Білого дому Карін Жан-П’єр під час брифінгу заявила, що адміністрація Байдена наполягає на тому, щоби спікер Джонсон припинив відтягувати розгляд законопроєкту з допомогою Україні та виніс документ на голосування.

«Ми неодноразово наголошували, що Палата представників має просувати далі двопартійний документ з додатковим фінансуванням потреб нацбезпеки. Варто пам'ятати, що він отримав переважну більшість у Сенаті. Їм потрібно винести це на розгляд», – наголосила Жан-П’єр, додавши, що ця ініціатива має переважну підтримку обох партій.

Нагадаємо, 13 лютого Сенат США підтримав пакетний законопроєкт, що передбачає допомогу Україні, Ізраїлю й Тайваню, але без угоди про міграційну реформу й безпеку кордону. Його має затвердити Палата представників.

Джонсон ще до ухвалення документа Сенатом розкритикував законопроєкт за те, що він не регулює питання безпеки кордонів США, і заявив, що палата діятиме «на власний розсуд» під час його розгляду.

Як повідомлялося, Палата представників може проголосувати за фінансову допомогу Україні наприкінці березня чи у квітні.

Минулого місяця президент США Джо Байден у виступі на публічному заході назвав президента рф володимира путіна «схибленим сучим сином». У Кремлі ці слова назвали «ганьбою».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО