Верещук закликала українців не ходити на псевдовибори на тимчасово окупованій території

Віцепрем'єр-міністр Ірина Верещук звернулася до українців на ТОТ. Вона закликала громадян не ходити на псевдовибори росіян на тимчасово окупованій території України, а краще евакуюватись звідти.

Про це повідомила пресслужба Мінреінтеграції.

«Чиновниця порадила всіляко уникати участі у псевдовиборах. Тим більше, не вдаватися до колабораційної діяльності, не допомагати окупантами проводити фейкові вибори», – цитує відомство слова Верещук.

Посадовиця закликала намагатися виїхати із тимчасово окупованої території України. Зокрема, через щоденний пункт пропуску «Колотилівка – Покровка».

За словами віце-прем'єрки, потрібно зробити все, щоб виїхати, адже жодні права, свободи, міжнародні правила та конвенції на тимчасово окупованих територіях не діють. Там немає будь-яких міжнародних організацій.

«Тому якомога менше контакту з окупаційною владою і якомога швидше намагатися евакуюватися. Окупанти можуть обирати собі кого завгодно і що завгодно розповідати у своє виправдання. Головне – щоб українські громадяни всіляко уникали участі у цьому фарсі», – підсумувала Верещук.

Нагадаємо, росія сьогодні, 15 березня, розпочала перевибори путіна на своїй території, а також на окупованих територіях України. Вибори триватимуть до 17 березня 2024 року.

Напередодні Рада звернулася до світової спільноти із закликом засудити «вибори президента росії» на окупованих територіях.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО