Гейлі вийшла з президентської гонки у США, Трамп став єдиним кандидатом від республіканців

Кандидатка від Республіканської партії США Ніккі Гейлі офіційно оголосила про вихід із президентських перегонів.

Її заяву цитує Sky News.

Колишня губернаторка штату Південна Кароліна під час свого короткого виступу в Чарльстоні сказала, що «настав час зупинити кампанію». Хейлі подякувала всім, хто її підтримав, і заявила, шо «не шкодує» про те, що балотувалася.

«Наш світ горить через позицію Америки. Підтримка наших союзників в Україні, Ізраїлі та на Тайвані – це моральний обов'язок, але це і ще щось більше. Якщо ми відступимо, війни буде тільки більше, а не менше», – заявила вона.

Гейлі також повідомила, що не підтримуватиме Дональда Трампа в якості кандидата від республіканської партії, але побажала йому успіхів у президентських перегонах.

«Дональд Трамп має заслужити голоси тих у нашій партії та за її межами, хто його не підтримав, і я сподіваюся, що він це зробить», – резюмувала вона.

Нагадаємо, рішення було оголошене після проведення праймериз та кокусів у рамках «супервівторка». Хейлі перемогла Трампа лише в одному штаті – Вермонті. В інших перемогу здобув експрезидент США. Після виходу Гейлі з перегонів Трамп став основним кандидатом від республіканців на президентських виборах, у липні очікується його офіційне висування від партії.

Варто також зазначити, що у понеділок, 4 березня, Верховний суд США дозволив Трампу балотуватися на президентських виборах. «Слово і діло» повідомляло, в яких штатах оскаржували участь Трампа на виборах.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО