Глава МВС Польщі пообіцяв покарати тих, хто розсипав українське зерно

Міністр внутрішніх справ Польщі Марцін Кервінський заявив, що висипати зерно із транспорту неприпустимо. Він запевнив, що зловмисників буде затримано.

Таку заяву глава МВС Польщі зробив в ефірі Польського радіо після кількох випадків псування українського зерна у Польщі.

«Якщо протести мирні, вони можуть відбуватися. Неприпустимо висипати зерно із транспорту. У кожному подібному випадку поліція реагує, і зловмисників буде спіймано», – сказав глава МВС Польщі.

Він додав, що «це злочин, і таку анархізацію суспільного життя польська поліція та уряд Дональда Туска не допустять».

Кервінський заявив, що протест фермерів у Варшаві у вівторок, 27 лютого, був мирним. За його словами, що на всі інциденти поліція реагувала оперативно.

Водночас перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький в ефірі телемарафону заявив, що відшкодовувати збитки за висипане в Польщі зерно має сторона порушників.

Нагадаємо, на кордоні з Україною продовжуються протести польських фермерів. Учасники акції лише за лютий чотири рази розсипали українське зерно. Головні вимоги протестувальників – заборона імпорту української агропродукції.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО