Блокада залізниці на ПП «Медика»: розсипане поляками зерно прямувало транзитом до Німеччини

Українське зерно, яке польські протестувальники висипали з вантажних вагонів на станції «Медика», прямувало до Німеччини транзитом через Польщу.

Про це повідомили в Укрзалізниці.

«Наразі на зазначеній станції перебувають в очікуванні перевантаження близько 40 українських вантажних вагонів із сільськогосподарською продукцією. Про несанкціоноване втручання в роботу залізниці поінформовано Польські залізниці та посольство України в Польщі», – повідомили у компанії.

В УЗ закликали протестувальників припинити незаконні дії та вже направила звернення до польських правоохоронних органів.

Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков назвав черговий інцидент із розсипаним зерном – політичною провокацією, спрямованою на розкол між Україною та Польщею.

Він уточнив, що протестувальники висипали близько 4 тонн зерна із двох вагонів.

«Від зіпсованого зерна ніхто не виграє. Такі «акції» – програш для всіх, окрім росіян, які зацікавлені в знищенні наших країн і розбраті цивілізованих країн», – заявив Кубраков і нагадав, у яких складних умовах українські фермери збирають це зерно, і з якими складнощами Україна експортує його під час війни.

Нагадаємо, польські протестувальники сьогодні, 20 лютого, розпочали жорсткіше обмеження руху транспортних засобів на кордоні з Україною.

Напередодні президент Володимир Зеленський висловився з приводу протестів польських фермерів: за його словами, насправді ситуація не в зерні, а скоріше в політиці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО