Окупанти запустили фейк про нібито великі втрати ЗСУ внаслідок удару по Селидовому – Тарнавський

Російські пропагандисти запустили дезінформаційну кампанію про нібито великі втрати Сил оборони України під Селидовим в Донецькій області.

Про це заявив командувач оперативно-стратегічного угрупування військ «Таврія» Олександр Тарнавський.

Тарнавський підкреслив, що це російська ІПСО: таким чином окупанти відволікають увагу від своїх великих втрат на Таврійському напрямку. Зокрема, лише 12 лютого вони втратили 645 осіб, а за попередній тиждень (з 5 по 11 лютого) – 2947 осіб.

«Щодо обстрілів московитами Покровського району Донецької області, то приблизно о 10:40 ранку 13 лютого 2024 року російські війська вдарили з РСЗВ «Ураган» по смт Цукурине Покровського району. Співробітники ДСНС обстежили місцевість та встановили, що внаслідок обстрілу пошкоджено 2 багатоквартирних двоповерхових житлових будинки по вул. Світла та легковий автомобіль. Постраждалих та загиблих немає», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, сьогодні деякі російські пропагандистські Telegram-канали повідомили, що «ракетами «Іскандер» з касетними бойовими частинами було завдано удару по полігону в Селидовому, де знаходилося близько 1500 українських солдатів». Пропагандисти стверджують, що втрати ЗСУ пораненими та вбитими становлять нібито від 300 до 1500 осіб.

Нагадаємо, наприкінці року у Генеральному штабі спростовували фейк про загибель перед Різдвом 108 бійців із бригади на Авдіївському напрямку.

До Авдіївки тим часом зайшло підкріплення. Як заявили у ЗСУ, військові змогли провести ротацію підрозділів фактично вперше з початку вторгнення рф.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО