Блінкен дорікнув Конгресу через затримку допомоги Україні

В понеділок, 29 січня, відбувся спільний брифінг державного секретаря США Ентоні Блінкена та генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга у Вашингтоні, під час якого сторони обговорили підтримку України у протистоянні російській агресії.

Відеозапис опубліковано в YouTube Держдепу.

Блінкен зазначив, що якщо Конгрес США не схвалить допомогу для України, то під загрозою опиняться досягнення ЗСУ та всі зусилля партнерів, спрямовані на те, щоб росія зазнала поразки у розв’язаній нею війні.

«Це може стати для противників США сигналом про несерйозне ставлення до захисту демократії», – сказав він.

Також Блінкен зауважив, що такий розвиток подій посилить віру російського диктатора володимира путіна в те, що він зможе пережити Україну і Захід:«Цьому не бувати».

Крім того, Блінкен підтвердив позицію США щодо євроатлантичного майбутнього України.

«Процес, який ми спостерігаємо впродовж рекордно короткого часу – Фінляндія, а тепер і Швеція – вказує на те, що двері Альянсу відкриті, в тому числі для України. Вона стане членом НАТО», – зазначив Блінкен.

Нагадаємо, напередодні генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україну варто офіційно запросити до Північноатлантичного Альянсу.

Також президент Володимир Зеленський заявив, що він не вірить у припинення військової та фінансової підтримки України з боку США, однак, якщо це і станеться – це «буде серйозна загроза» для Європи.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО