ВАКС продовжив розслідування справи ексголови Держспецзв'язку Щиголя

Вищий антикорупційний суд продовжив до 20 липня строк розслідування справи за підозрою колишнього голови Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації Юрія Щиголя, його ексзаступника Віктори Жори та інших у заволодінні державними коштами у сумі понад 62 млн грн.

Таке рішення 16 січня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання старшого детектива НАБУ про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні задовольнити. Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні до восьми місяців, тобто до 20 липня 2024 року включно», – йдеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Щиголя з альтернативою 25 млн грн застави. Ці кошти було внесено і він вийшов із слідчого ізолятора.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили про підозру голові Держспецзв'язку Юрію Щиголю, його заступнику та іншим у заволодінні державними коштами у сумі понад 62 млн грн. За версією слідства, у 2020 році власник групи компаній у змові з керівництвом Держспецзв'язку розробили схему заволодіння бюджетними коштами, виділеними на закупівлю обладнання та програмного забезпечення.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО