Розвідка розкрила деталі спецоперації зі знищення трьох ТУ-22 на аеродромі рф

Українська розвідка розкрила деталі спецоперації по знищенню російських бомбардувальників ТУ-22М3. Для цього розвідники подолали понад 600 км територією країни-агресора.

Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки Міноборони.

Як зазначається, у серпні 2023 року група українських розвідників пройшла пішки територією супротивника понад 600 км. Мета цієї операції була зупинити терористичні авіаційні бомбардування російськими військами мирних українських міст.

При цьому, з перших днів повномасштабного вторгнення рф полковник Олег Бабій організовував і здійснював спецоперації на ТОТ України та на території противника, які змінили хід цієї війни.

На його рахунку - дев'ять успішних розвідувальних виходів у тил противника, 12 спеціальних заходів з організації та забезпечення руху опору на ТОТ та у ворожому тилу.

«Серпень 2023-го. У складі розвідувальної групи Олег Бабій подолав пішки понад 600 км по території противника, щоб виконати спеціальне бойове завдання – зупинити терористичні авіаційні бомбардування росіянами мирних українських міст», - йдеться в повідомленні.

Останнім успішно виконаним завданням групи розвідників Олега Бабія стало знищення та виведення з ладу трьох російських бомбардувальників ТУ-22М3, що значно порушило плани рф стосовно ракетних ударів по території України та фактично повністю дестабілізувало роботу ворожих аеродромів і пунктів базування дальньої авіації.

Розвідники прорвалися в глибокий тил противника, знищили російський бомбардувальник Ту-22М3 і вивели з ладу ще два. Однак у ході операції розвідники зазнали тяжких втрат.

«Повертаючись на підконтрольну Україні територію, розвідувальна група полковника Олега Бабія потрапила у засідку та вступила в нерівний бій з російськими загарбниками. У цьому бою, 30 серпня 2023 року, прикриваючи відхід своїх бойових побратимів, український розвідник Олег Бабій зазнав смертельного поранення та загинув», - розповіли у ГУР.

За свій героїчний подвиг, Олег Бабій посмертно нагороджений званням Героя України з присвоєнням ордену «Золота зірка».

Як відомо, у Новгородській області 19 серпня Україна вперше цілком ліквідувала стратегічний ядерний бомбардувальник окупаційних збройних сил.

Також «Слово і діло» показало на інфографіці найбільші атаки на російські аеродроми, а саме - скільки літаків було пошкоджено та знищено.

Раніше ми писали, які населені пункти в тилу рф і на окупованій території України зазнавали атак дронов.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО