Байден готовий укласти угоду з республіканцями, щоб забезпечити допомогу Україні – WSJ

Президент США Джо Байден погодився піти на поступки республіканцям у питанні імміграційної політики, щоб уникнути критики та забезпечити виділення Конгресом нового пакету допомоги Україні.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

За даними журналістів, зараз у Сенаті США розробляється імміграційна угода, яка обмежить можливість мігрантів просити притулку на кордоні з Мексикою. Вона має бути прийнята в обмін на допомогу для України та Ізраїлю.

Республіканці у Палаті представників висувають більш жорсткі вимоги, проте загалом угода має великі шанси на ухвалення у Конгресі.

Зазначається, що за свою довгу політичну кар'єру Байден рідко брався за складне питання імміграційної політики, а коли він це робив, то підтримував помірнішу позицію.

«Готовність Байдена до переговорів з республіканцями оголює те, чого давно побоюються багато ліберальних демократів – що він готовий зрушити у праву сторону, щоб укласти угоду щодо імміграції та забезпечити фінансування воєн», – йдеться у публікації.

Нагадаємо, що напередодні стало відомо, що Байден зустрівся з лідерами Конгресу для обговорення допомоги Україні. Глава Білого дому закликав конгресменів оперативно схвалити допомогу Києву.

Раніше у Білому домі повідомили, що США припиняють постачання в Україну зброї та військової техніки, оскільки Вашингтон не залишив бюджетних коштів на надання фінансової допомоги.

У Палаті представників спрогнозували, чи схвалить Конгрес США фінансування для України до лютого.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО