Шпигував за літаками ЗСУ: СБУ затримала інформатора росіян

Силовики затримали інформатора російських спецслужб, який збирав розвіддані про Повітряні сили ЗСУ на території Кіровоградської області. Шпигуна заарештовано.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ 17 січня.

Зловмисником виявився мешканець Кропивницького.

Для збору розвідінформації зловмисник самостійно об'їжджав регіон та приховано фіксував військові об'єкти сил оборони. Також потрібні відомості він випитував у своїх знайомих.

Насамперед, його цікавили напрямки та частота польотів українських бойових літаків, у тому числі фронтових бомбардувальників та винищувачів. Також він намагався виявити оперативні аеродроми військової авіації, пункти управління та склади боєприпасів ЗСУ.

«Отримані відомості зловмисник посилав у спеціалізовані телеграм-канали, які були створені спецслужбами рф для збору розвідувальної інформації про українських захисників», - сказано в повідомленні.

Зрадника затримала СБУ у його власному будинку.

Слідчі повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 114-2 ККУ (несанкціоноване розповсюдження інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойові припаси в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ. Наразі чоловік під вартою без права внесення застави. Йому загрожує до 8 років в'язниці.

Нагадаємо, СБУ знайшла навідників ракетного удару рф по багатоповерхівці в Запоріжжі. Також було затримано агента ФСБ, який збирав дані про Сили оборони на кордоні з росією.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО