У Тайвані заявили про посилення військової активності Китаю навколо острова

Влада Тайваню повідомила про відновлення військової активності Китаю навколо острова. У понеділок, 8 січня, до зони «Реагування у відповідь» Тайваню увійшли 10 китайських військових літаків і 4 патрульних корабля. Також було зафіксовано китайські повітряні кулі.

Про це повідомляє міністерство оборони Тайваню у соцмережі Х.

Зазначається, що з 10 літаків Народно-визвольної армії Китаю (НВАК) два винищувачі J-16 увійшли до південно-західного сектору зони розпізнавання тайванської ППО, проте жоден не перетнув серединну лінію Тайванської протоки, яка вважається неофіційним кордоном між островом і материком.

Крім того, тайваньські військові виявили чотири китайські повітряні кулі. Від обіду понеділка й до пізнього вечора вони пролетіли над північно-східною частиною острова, де знаходиться столиця Тайбей.

Варто додати, що призначення куль невідоме, оскільки тайванська ППО не намагається їх збивати чи приземлити якимось іншим способом.

У міноборони Тайваню офіційно вважають ці повітряні кулі звичайними метеорологічними зондами.

У відповідь на дії Китаю тайванські сили оборони відправили літаки та кораблі ВМС, а також розгорнули системи протиповітряної оборони для фіксації дій НВАК.

Як відомо, на Тайвані 13 січня пройдуть вибори президента.

Нагадаємо, у листопаді також повідомлялося, що Китай поновив військову активність поблизу Тайваню.

Також відомо, що Китай запровадить санкції щодо п'яти компаній США через постачання зброї Тайваню.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО