Росіяни запустили фейк про появу в Україні «двох армій»

Російська пропаганда почала поширювати фейк про нібито появу в Україні одразу «двох армій» – під командуванням головкому ЗСУ Валерія Залужного та командувача Сухопутних військ Олександра Сирського.

Про це повідомила пресслужба Центру протидії дезінформації.

За даними ЦПД, вперше таку інформацію вкинули саме росіяни, а деякі українські інфлюенсери розвинули цей фейк, «виходячи з власних інтересів».

Зазначається, що пропаганда має лише один аргумент, пов'язаний з поширенням цього фейку, – президент Зеленський нібито спілкується лише Сирським.

Утім, особисті зустрічі президента як з головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним, так і самого Залужного з командувачем Сухопутних військ є регулярними – працює Ставка Верховного головнокомандувача», – йдеться у повідомленні.

У ЦПД також нагадали, що, згідно з військовою ієрархією, головнокомандувач ЗСУ підпорядковується президенту, а командувач Сухопутних військ – головному ВСУ.

Нагадаємо, нещодавно радник керівника ОПУ Михайло Подоляк заявив, що в українському керівництві відбуваються «ситуативні дискусії», конфліктів немає, а позиція військових та політиків консолідована. При цьому нещодавно Зеленський закликав військових не брати участь у політиці.

Раніше в ГУР попередили, що іноземні ЗМІ готують дезінформаційну кампанію проти Зеленського та Залужного.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО