Польські перевізники розблокували найбільший вантажний пункт пропуску на кордоні з Україною

Україна та Польща домовилися про розблокування найбільшого пункту пропуску на кордоні двох держав – «Ягодин-Дорогуськ».

Про це повідомив віце-прем'єр із відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков у своєму Facebook-акаунті.

Він розповів, що стабільний рух вантажівок через цей КПП було відновлено з 14:00.

«У напрямку України проїхало 15 транспортних засобів – вони на пункті пропуску. Також 25 вантажівок оформляються – прямуватимуть у бік Польщі», – написав Кубраков.

Блокада цього пункту пропуску тривала понад місяць. Міністр зазначив, що Україна працюватиме над тим, щоби протести припинилися і на інших КПП.

Нагадаємо, страйк перевізників Польщі на польсько-українському кордоні розпочався 6 листопада. Вони вимагають відміни транспортного безвізу для України та повернути українським водіям систему дозволів.

1 грудня сторони домовилися про конкретні кроки з розблокування кордону. Пізніше Україна запевнила, що виконала заходи щодо розблокування кордонів із Польщею, про які домовлялися з Європейською комісією та Варшавою.

Нещодавно лідер польської партії «Громадянська коаліція» Дональд Туск заявив, що після свого ймовірного призначення на посаду прем'єр-міністра займеться вирішенням усіх суперечок між Варшавою та Києвом.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО