До Польщі залізницею прибула перша партія українських вантажівок

У неділю, 10 грудня, до Польщі, в обхід блокади, залізницею прибула перша партія вантажівок. Планується, що далі вони прямуватимуть до пункту призначення автошляхом.

Про це повідомляє пресслужба «Укрзалізниці» у Телеграмі.

Як зазначається, наступні відправлення планується зробити регулярними та задіяти в перевезеннях більше модернізованих платформ.

«Партія вантажівок залізницею прибула до Польщі. Українська та польська сторони узгодили всі питання щодо перевезень та оформлення митних і прикордонних процедур. Далі вантажівки до пункту призначення попрямують автошляхом», - пише пресслужба.

Як відомо, «Укрзалізниця» організувала між Україною та Польщею контрейлерний поїзд для перевезення вантажівок. Він курсує за маршрутом Скнилів (Україна) – Славкув (Польща).

«Щоб замовити перевезення вантажівки контрейлерним поїздом з України, потрібно звернутися до філії «Центр транспортного сервісу «Ліски» АТ «Укрзалізниця», у зворотному напрямку – до UZ Cargo Poland», – додали у компанії.

Нагадаємо, у Польщі заперечили затримку військової допомоги для України внаслідок блокади кордону.

Нещодавно лідер польської партії «Громадянська коаліція» Дональд Туск заявив, що після свого ймовірного призначення на пост прем'єр-міністра займеться вирішенням суперечок, які виникли між Варшавою та Києвом.

Також стало відомо, що угорські перевізники наступного тижня протестуватимуть на українському кордоні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО