Польща звернеться до ЄС із проханням скасувати транспортний безвіз для України

Польща хоче запропонувати відновлення дозволів для вантажоперевезень з України на рівні Європейського Союзу.

Про це сказав премʼєр-міністр Польщі Матеуш Моравецький в Сеймі у середу, 29 листопада, повідомляє портал Money.pl.

Моравецький впевнений, що «система дозволів діяла добре», тож він підтримує її відновлення.

Прем'єр заявив, що розуміє аргументи протестувальників. Також він зазначив, що польська делегація в Києві «домовилась про певні зміни», що мають дозволити повернення порожніх вантажівок через кордон і полегшити ситуацію на кордоні між Україною та Польщею.

«Міністр інфраструктури має отримати відповідні вказівки під час засідання Ради міністрів ЄС з питань транспорту, щоб повернутися до попередньої дозвільної системи. Ми запропонуємо відновлення цієї дозвільної системи», – сказав Моравецький.

Нагадаємо, лідер опозиційної Громадянської коаліції Дональд Туск звинуватив уряд Польщі у бездіяльності щодо блокади на кордоні з Україною, закликавши зупинити протест перевізників.

Міністр інфраструктури Алвін Гаджадхур після зустрічі з представниками польських перевізників заявив, що польський уряд має намір запровадити додаткові перевірки для українських перевізників на дорогах, що ведуть до прикордонних переходів.

29 листопада стало відомо, що з польського кордону, де триває страйк перевізників, готові евакуюватись 25 українських водіїв. Проте чи всі вони можуть це зробити.

Також відомо, що блокада кордону з Польщею викликала проблеми із постачанням пального в Україні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО