Закупівля ПЛР-тестів: ВАКС не пришвидшив передачу справи до суду

Вищий антикорупційний суд відмовився пришвидшувати процедуру передачі до суду справи за підозрою колишньої директорки філії «Центр охорони здоров'я» АТ «Укрзалізниця» Наталії Білинської та інших в замаху на заволодіння майже 5 млн грн.

Таке рішення 17 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло»

«Відмовити у задоволенні клопотання старшого детектива НАБУ про встановлення строку для ознайомлення сторони захисту з матеріалами досудового розслідування у кримінальному провадженні», – йдеться в рішенні.

Як відомо, ВАКС визначив ексдиректорці філії ЦОЗ УЗ Наталії Білінській 744 300 грн застави з обов'язками. Пізніше їй збільшили заставу до 1,488 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру шістьом фігурантам справи про замах на заволодіння майже 5 млн грн УЗ. За даними слідства, у вересні-грудні 2020 року УЗ організувала публічні закупівлі 11 тисяч ПЛР-тестів на COVID-19. Посадовці УЗ допомогли заздалегідь визначеному ТОВ перемогти у конкурсних торгах та узгодили ціни, що на той момент у півтора рази перевищували середньоринкові — 1280 грн/тест замість 837 грн/тест.

Однак, структурні підрозділи АТ «Укрзалізниця» відмовилися погоджувати укладення договору з переможцем у зв’язку із явною невідповідністю запропонованої ціни ринковим пропозиціям. Й у такий спосіб запобігли розкраданню 4,94 млн грн.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО