Апеляція ВАКС залишила під вартою екстрадованого фігуранта справи УЗ

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для зміни запобіжного заходу підозрюваному фігуранта справи про корупцію в УЗ.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під вартою підприємця Вадима Ханенка, якого НАБУ і САП підозрюють у причетності до замаху на заволодіння майже 5 млн грн філії «Центр охорони здоров'я» ПАТ «Укрзалізниця». Раніше його екстрадували до України.

Таке рішення 6 вересня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 12 серпня антикорупційний суд узяв Ханенка під варту. Альтернативою йому визначили 805 200 грн застави. Захисник підозрюваного подав скаргу на це рішення.

«Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 12 серпня 2023 року про застосування до підозрюваного (Вадима Ханенка – ред.) запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою залишити без змін, а апеляційні скарги - без задоволення», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру шістьом фігурантам справи про замах на заволодіння майже 5 млн грн УЗ. За даними слідства, у вересні-грудні 2020 року УЗ організувала публічні закупівлі 11 тисяч ПЛР-тестів на COVID-19. Посадовці УЗ допомогли заздалегідь визначеному ТОВ перемогти у конкурсних торгах та узгодили ціни, що на той момент у півтора рази перевищували середньоринкові — 1280 грн/тест замість 837 грн/тест.

Однак, структурні підрозділи АТ «Укрзалізниця» відмовилися погоджувати укладення договору з переможцем у зв’язку із явною невідповідністю запропонованої ціни ринковим пропозиціям. Й у такий спосіб запобігли розкраданню 4,94 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: