ВАКС зменшив заставу директору комунального підприємства «Обрій»

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання захисника підозрюваного про зменшення розміру застави, визначеної судом як запобіжний захід.
Максим Гаєвий

Вищий антикорупційний суд зменшив заставу, визначену директору комунального підприємства Київської обласної ради «Обрій» Максиму Гаєвому. НАБУ і САП підозрюють його у замаху на заволодіння коштами філії «Центр охорони здоров'я» АТ «Укрзалізниця».

Таке рішення 7 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визначив Гаєвому запобіжний захід у вигляді 1 116 450 грн застави з покладанням низки обов'язків. Адвокат підозрюваного подав клопотання про зменшення розміру застави.

«Клопотання захисника про зміну запобіжного заходу, подане в інтересах підозрюваного (Максима Гаєвого – ред.) про зміну запобіжного заходу, - задовольнити. Запобіжний захід у виді застави у розмірі 1 116 450 грн змінити в частині визначення суми застави, а саме зменшити підозрюваному розмір застави, достатній для забезпечення виконання покладених на нього обов'язків, передбачених КПК України, до розміру, що становить 918 450 грн», – ідеться в рішенні.

Різницю в 198 тисяч грн повернули двом заставодавцям.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру шістьом фігурантам справи про замах на заволодіння майже 5 млн грн УЗ. За даними слідства, у вересні-грудні 2020 року УЗ організувала публічні закупівлі 11 тисяч ПЛР-тестів на COVID-19. Посадовці УЗ допомогли заздалегідь визначеному ТОВ перемогти у конкурсних торгах та узгодили ціни, що на той момент у півтора рази перевищували середньоринкові — 1280 грн/тест замість 837 грн/тест.

Однак, структурні підрозділи АТ «Укрзалізниця» відмовилися погоджувати укладення договору з переможцем у зв’язку із явною невідповідністю запропонованої ціни ринковим пропозиціям. Й у такий спосіб запобігли розкраданню 4,94 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: