Сі Цзіньпін уперше за шість років прибув із візитом до США

Президент Китаю Сі Цзіньпін вперше за шість років прибув у США. Він приїхав до Сан-Франциско, де невдовзі зустрінеться з президентом Сполучених Штатів Джо Байденом.

Про це повідомляє агенція Reuters.

Зазначається, що вранці у середу, 15 листопада, Сі має зустрітися з президентом США Джо Байденом у невідомому місці на узбережжі затоки Сан-Франциско, а потім взяти участь у щорічному саміті Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС).

Його зустріч віч-на-віч з Байденом стане першою за останній рік. США планують її використати для пом'якшення відносин між ними.

У США на злітній смузі у Сан-Франциско китайського лідера зустріли американські посадовці, серед яких міністерка фінансів Джанет Єллен.

При цьому у вівторок, 14 листопада, перед міністрами організації, до якої входить 21 країна, виступив держсекретар Ентоні Блінкен, який наголосив на тому, що «товари, ідеї, люди» мають рухатися «законно і вільно».

Нагадаємо, востаннє Байден та Сі зустрічалися на саміті G20 в Індонезії у листопаді 2022 року. Це були їхні перші переговори після того, як Байден став президентом.

Раніше ми повідомляли, що обговорення «українського питання» буде в порядку денному запланованої зустрічі президента США Джо Байдена й глави КНР Сі Цзіньпіна у середу, 15 листопада. При цьому, американський лідер чітко підкреслить намір США підтримувати Україну й надалі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО