У Криму та Курській області рф вирішили не влаштовувати гучні святкування Нового року

Російські окупанти заборонили використовувати піротехніку, а також проводити масові новорічні заходи в анексованому Криму. Також росіяни відмовилися від гучних святкувань у Курській області рф.

Про це заявили так званий голова Криму Сергій Аксьонов та губернатор Курської області Росії Роман Старовойт у Telegram-каналах.

«У Республіці Крим проведення широких масових заходів на честь Нового року та Різдва не планується. Головний пріоритет – безпека. Але, звісно, зробимо все необхідне для того, щоб створити кримчанам святковий настрій. В обмеженому форматі відбудуться новорічні свята для дітей; у населених пунктах, як завжди, будуть встановлені ялинки, будуть прикрашені вулиці», – заявив Аксьонов.

Він нагадав, що на Кримському півострові зберігається жовтий рівень «терористичної небезпеки». Так само, як і в Курській області рф.

У свою чергу губернатор Курської області Роман Старовойт заявив, що на засіданні обласного оперштабу було ухвалено рішення заборонити використання піротехнічних виробів з 15 листопада 2023 року до 25 січня 2024 року.

Зазначимо, заборону використання піротехніки раніше було запроваджено і у Бєлгородській області рф.

Нагадаємо, в Криму, а також областях рф, що межують з Україною, вже давно не спокійно. Так, на півострові регулярно повідомляють про вибухи та прильоти. Також в Курській і Бєлгородській областях росії неодноразово заявляли про атаку дронами.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО