Влада Дагестану заявила, що заворушеннями в аеропорту Махачкали «оперували з України»

Глава республіки Дагестан Сергій Меліков заявив, що заворушеннями в аеропорту Махачкали, які сталися ввечері 29 жовтня, «оперували з України».

Його цитує «РИА Новости».

«Я вважаю, що ініціатори цієї акції, безперечно, наші вороги, безумовно, ті, хто оперував цими заходами з території України. Але, на жаль, доводиться констатувати, що підтримку учасникам заворушень надавали, мабуть, у тому числі й ті, кому соціально-економічні перетворення в Дагестані не є вигідними…», – сказав Меліков.

За його словами, це «вороги росії» намагаються дестабілізувати обстановку в Дагестані та створити протестний фон.

Меліков додав, що один із Telegram-каналів, в якому публікуються заклики до мешканців регіону виходити на мітинги, контролюється з-за кордону: «Сьогодні ми отримали абсолютно достовірну інформацію про те, що канал «Ранок Дагестану» адмініструється та регулюється з території України. зрадниками, бандерівцями».

Місцеві правоохоронці встановили понад 150 активних учасників заворушень в аеропорту Махачкали, 60 із них затримано, решту шукають. Внаслідок масових заворушень постраждали понад 20 осіб, у тому числі поліцейські.

Роботу аеропорту мають намір відновити протягом двох-трьох днів.

Нагадаємо, у вихідні у двох регіонах Північного Кавказу пройшли антисемітські акції, кульмінацією яких став штурм аеропорту в Махачкалі. Біля аеропорту ввечері 29 жовтня тисячі людей протестували проти приземлення літака із Тель-Авіва.

Частина людей увірвалася до будівлі аеропорту та на злітно-посадкову смугу та шукала «біженців з Ізраїлю». Через заворушення постраждали люди. ЗМІ також повідомили, що в аеропорту пограбували склади та магазини.

В Ізраїлі відреагували на антисемітські акції у Дагестані.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО