Слідом за мером Сум Лисенком під заставу вийшов його спільник

Директора департаменту Сумської міськради Олександра Журбу, якого затримали при отриманні хабаря разом із мером Сум Олександром Лисенком, відпустили під заставу у розмірі майже 1,5 млн гривень. Нещодавно Лисенко також вийшов під заставу.

Про це повідомляє видання «Суспільне», з посиланням на прес-службу Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Як зазначається, чиновник має буде здати паспорти, носити електронний браслет та не виїжджати з Сум без дозволу.

Прокурори просили для Журби тримання під вартою із заставою у 5 млн грн. Адвокат посадовця клопотав про запобіжний захід не пов‘язаний з триманням під вартою.

Нагадаємо, меру Сум Олександру Лисенку оголосили про підозру в отриманні хабаря у розмірі 2,13 млн гривень. Крім того, підозра була оголошена і спільнику мера – директору Департаменту інфраструктури Сумської області.

За версією слідства, мер Сум Олександр Лисенко спільно з директором департаменту інфраструктури Олександром Журбою вимагали неправомірну вигоду за вирішення питання щодо встановлення виконавчим комітетом міськради для юридичної особи нового економічно обґрунтованого тарифу на поводження з побутовими відходами та нестворення штучних перешкод у провадженні господарської діяльності підприємством.

Суд заарештував Лисенка з альтернативою 3 млн гривень застави. Застава була внесена 5 жовтня.

А в понеділок, 9 жовтня, Лисенка відсторонили від посади.

Окрім цього, вчора правоохоронці прийшли з обшуком до мера Мукачева Андрія Балоги.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО