СБУ затримала колаборантку-помічницю Сальдо

Служба безпеки разом із Нацполіцією затримала ще одну фанатку рф під час стабілізаційних заходів на звільненій частині Херсонської області.

Про це повідомила пресслужба СБУ 5 жовтня.

Як повідомляється, мешканка Білозерського району після захоплення регіону підтримала російських загарбників та запропонувала свою «кандидатуру» для роботи в окупаційних органах.

«Враховуючи її прокремлівські погляди та наявність економічної освіти, жінку призначили «головним бухгалтером» у захопленій районній лікарні, яку рашисти використовували як військовий шпиталь поблизу Херсона. На цій «посаді» ворожа поплічниця виконувала вказівки місцевого гауляйтера Сальдо щодо поширення окупаційного режиму в регіоні», – наголосили у СБУ.

Після звільнення частини Херсонщини фігурантка залишилась на території району, вона була впевнена у своїй невинуватості. Втім, співробітники СБУ її викрили.

Жінці повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 ККУ) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Продовжується розслідування щодо встановлення всіх обставин злочину. Зловмисниці загрожує до 12 років ув'язнення.

Нагадаємо, в Одесі затримали так звану праву руку колаборанта Стремоусова. Також СБУ затримала коригувальницю вогню, яка працювала на депутата Держдуми рф.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО