Ілон Маск висміяв прохання Зеленського про допомогу Україні

Американський бізнесмен, власник компаній SpaceX та Twitter Ілон Маск висміяв прохання президента Володимира Зеленського про допомогу для України у боротьбі з російською агресією.

У соцмережі X (колишній Twitter) Маск опублікував мем із Зеленським.

«Коли минуло п'ять хвилин, і ти ще не просив про мільярд доларів допомоги», – так Маск підписав фото.

Думки підписників під постом розділилися: хтось підтримав позицію Маска про те, що США виділяють Україні багато грошей, але багато хто розкритикував бізнесмена за цинізм.

Пост Маска, очевидно, пов'язаний з тим, що на вихідних США ухвалили тимчасовий бюджет, який не передбачає допомоги Україні.

Нагадаємо, у біографії бізнесмена авторства Волтера Айзексона йшлося, що Ілон Маск минулого року завадив українській атаці на російський військово-морський флот, таємно відключивши Starlink біля узбережжя Криму. Маск відкинув ці звинувачення.

Минулого року бізнесмен потрапив у скандал, запропонувавши користувачам Twitter проголосувати за його варіант «мирного плану» щодо України, який передбачав проведення референдумів на окупованих територіях, передачу Криму росії та забезпечення його водою, а також нейтральний статус України.

У відповідь Володимир Зеленський запропонував власне опитування.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатись, що Ілон Маск говорив і що зробив для України під час повномасштабної війни.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО