На Куп'янсько-Лиманському напрямку відновилися штурми армії рф

Окупанти відновили штурмові дії на Лімано-Куп'янському напрямку. Зараз Сили оборони відбивають атаки ворога, завдають ударів по ворожих складах боєприпасів.

Про це в ефірі телемарафону розповів начальник пресслужби східного угруповання військ Ілля Євлаш.

«На Лимано-Купянському напрямку противник відновив свої штурмові дії. Зокрема, минулої доби вже двічі намагався пробити нашу оборону безуспішно, він отримав там великі втрати і відійшов, відмовився від своїх наступальних дій», – сказав він.

Окрім цього, ворог продовжує інтенсивно застосовувати свою авіацію – 16 авіаударів завдав по позиціям захисників на цьому напрямку.

За словами Євлаша, росіяни 564 рази обстріляли українських захисників із різного озброєння – як ствольних артилерійських систем, так і реактивних. Використовували також танки, міномети, АГС, протитанкові комплекси, зокрема й стрілецьку зброю. Крім того, сталося три удари дронами FPV по позиціях сил оборони.

«Однак і ми завдавали ударів по їх складах з боєприпасами та паливно-мастильними матеріалами. Зокрема, знищили одну гармату Мста-Б та одну Д-30 та три автомобілі», – заявив Євлаш.

Також вдалося знищити два БПЛА росіян та низку дронів-камікадзе типу FPV.

Нагадаємо, у ЗСУ попереджали, що окупанти готуються до наступу на Куп'янсько-Лиманському напрямку. Минулої доби на фронті сталося 44 бойових зіткнення.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО