Зеленський зустрівся із конгресменами США: що обговорили

Президент України Володимир Зеленський під час свого візиту до США провів низку зустрічей із керівництвом обох палат американського Конгресу.

Про це повідомила пресслужба глави держави.

Під час переговорів у верхній палаті Конгресу – Сенаті – Зеленський зустрівся з лідером Демократичної партії у Сенаті США Чаком Шумером, лідером Республіканської партії у Сенаті Мітчем Макконнеллом та сенаторами.

Президент поінформував законодавців про перебіг бойових дій, першочергові оборонні потреби України та необхідність посилення здібностей українського ППО, особливо у зв'язку з наближенням зими.

«Завдяки Сенату, завдяки Президенту США кожному громадянину Сполучених Штатів українські воїни очищають нашу землю від російських загарбників. Підтримка України означає посилення східного флангу НАТО. А наша перемога буде спільною перемогою народів України, США та всього вільного світу», – зазначив Зеленський.

Крім того, глава держави поговорив зі спікером Палати представників Конгресу США Кевіном Маккарті, лідером Республіканської партії у Палаті представників Стівом Скалізом, лідером Демократичної партії у Палаті представників Хакімом Джефрісом та конгресменами Сполучених Штатів.

«Україна щиро вдячна Палаті представників, обом партіям та всьому американському народу за непохитну підтримку. Водночас ми досягли значного прогресу у захисті демократії, свободи та гідності – цінностей, на яких базуються обидві наші країни», – сказав президент.

Нагадаємо, Володимир Зеленський прибув до США 18 вересня. Попередні дні він провів у Нью-Йорку, виступив на Генасамблеї ООН та на засіданні Радбезу ООН.

На сьогодні у нього заплановано зустріч із президентом США Джо Байденом.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО