Звірства росіян у Бучі: встановлені солдати, які розстріляли беззбройного охоронця

Правоохоронці встановили особи ще чотирьох російських військових, які причетні до вбивств цивільних під час окупації Бучі Київської області.

Про це повідомляє Національна поліція України 14 вересня.

Так, 27 лютого 2022 року, під час окупації Бучі, терористи розстріляли 26-річного охоронця супермаркету, який не мав зброї та не брав участь у бойових діях.

«Того дня колона російської військової техніки рухалася у напрямку м. Ірпінь по вул. Вокзальній у м. Буча. У цей час лейтенант, старший офіцер першої самохідно-артилерійської батареї цієї батальйонно-тактичної групи, по радіозв’язку повідомив: «Всє, кто в чьорном — врагі», тим самим віддавши своїм підлеглим наказ ідентифікувати осіб у чорному одязі як ворогів», – зазначають правоохоронці.

Окупанти розстріляли беззбройного охоронця у чорному одязі з написом «Охорона-Новус». Поранений чоловік зміг дійти свого місця роботи, щоб сховатися, проте згодом помер від поранень.

«Встановлено ще чотирьох військових, які брали участь у розстрілі, а саме: двох командирів, заряджаючого та члена екіпажу самохідної артилерійської гармати 2С9 «Нона-С»», – заявили в поліції.

Нагадаємо, за рік на Київщині поліція знайшла 15 місць масового захоронення цивільних. При цьому повідомлялося, що російську бригаду, яка вчиняла звірства в Бучі, майже повністю знищено.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО