САП повідомила про підозру викритому депутату Волинської облради

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про підозру депутату Волинської обласної ради у зловживанні впливом.

Про це повідомляє прес-служба САП.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про депутата Волинської облради від фракції «За майбутнє» Валентина Кошельника.

«За дорученням керівника САП прокурор за участі детективів НАБУ повідомив про підозру в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди, депутату Волинської обласної ради. Його дії кваліфіковано за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України», – інформує САП.

У прокуратурі додали, що наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Прокурор САП проситиме тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили депутата Волинської облради. Депутату інкримінували одержання неправомірної вигоди у сумі 35 тисяч доларів. За ці кошти він обіцяв посприяти громадянину у придбанні земельної ділянки, що розташована на території однієї з територіальних громад Волинської області, для створення на ній підприємства з утилізації відходів.

Раніше Вищий антикорупційний суд затвердив угоду з депутатом Рівненської облради.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО