Суд звільнив від відповідальності депутата Закарпатської облради

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про звільнення підозрюваного від кримінальної відповідальності.
фото: Карпатський об'єктив

Вищий антикорупційний суд звільнив від кримінальної відповідальності депутата Закарпатської обласної ради від політичної партії «КМКС Партія угорців України» Пейтера Чабу у зв'язку з дійовим каяттям.

Таке рішення 14 серпня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора САП про звільнення підозрюваного від кримінальної відповідальності задовольнити. Звільнити (Пейтера Чабу – ред.) від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України, на підставі ст. 45 КК України, у зв'язку з дійовим каяттям. Кримінальне провадження за підозрою (Пейтера Чабу – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України, закрити на підставі п. 1 ч. 2 ст. 284 КПК України, у зв'язку зі звільненням особи від кримінальної відповідальності», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ оголосило в розшук депутата Закарпатської облради Пейтера Чабу. За даними слідства, депутат не вніс до електронної декларації за 2020 рік відомості про дві компанії, зареєстровані ним у Будапешті (Угорщина), сумарний статутний капітал яких становить 93 млн угорських форинтів (станом на 31.12.2020 за курсом НБУ близько 8,9 млн грн).

Оскільки депутат залишив Україну напередодні повномасштабного вторгнення і відтоді не повертався, про підозру йому повідомили у порядку ст. 135, ст. 278 КПК України.

Раніше Апеляційна палата ВАКС звільнила від відповідальності нардепа Юрія Камельчука.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: