ВАКС затвердив угоду з депутатом Рівненської облради

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав угоду з прокурором, яку уклав рівненський депутат у справі про вимагання хабаря.

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та депутатом Рівненської обласної ради - головним лікарем Рівненського обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення Сергієм Шевчуком.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«У четвер, 17 серпня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду затвердила угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та депутатом Рівненської обласної ради, який також обіймає посаду головного лікаря КП «Рівненський обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення», – інформує суд.

Обвинуваченого визнали винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України. Шевчуку призначили покарання у виді штрафу у розмірі 68 тисяч грн, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій в закладах охорони здоров'я строком 1 рік.

Окрім того, згідно з умовами угоди депутат зобов'язався перерахувати 2 млн грн на потреби Збройних сил України, а саме на проєкт «Армія дронів» у Фонд United 24.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру депутату Рівненської облради Сергію Шевчуку, якого напередодні викрито на вимаганні та одержанні 1,2 тисяч доларів неправомірної вигоди. Дії особи кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 КК України. Йому визначили запобіжний захід у вигляді застави.

У межах досудового розслідування встановлено, що депутат, який одночасно обіймає посаду головного лікаря КП «Рівненський обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення», вимагав у громадянки, яка має статус «чорнобильця» та супутні захворювання, грошові кошти за оформлення документів, необхідних для ухвалення рішення про інвалідність, пов'язану з наслідками аварії на ЧАЕС. Депутата затримано на «гарячому» одразу після передачі обумовлених коштів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: