«На нас ніхто не нападав»: прем'єр Румунії закликав не панікувати через падіння російського дрона

Прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку закликав мешканців прикордонних з Україною районів не перейматися виявленням чергових уламків, ймовірно, російського дрона.

Заяву глави румунського уряду цитує портал Digi24.

Чолаку запевнив, що влада тримає ситуацію під контролем.

«Ніхто на нас не нападає, добрі люди. Ніщо не вийшло з-під контролю. Давайте заспокоїмо населення, тому що ми всі божеволіємо», - сказав Чолаку.

За версією румунської влади, на території країни впали уламки дрона, який збили українські військові. У фрагментах, що впали, не виявлено вибухівки, тому «підстав для занепокоєння немає».

«Це все була випадковість, були якісь залишки дронів, які перетнули Дунай, не йдеться про напад на Румунію. На нас ніхто не нападав і не нападає... У нього не було вибухівки, він не мав нічого, що могло б завдати шкоди громадянам», – заявив прем'єр-міністр.

Нагадаємо, сьогодні в районі населених пунктів Нуферу та Вікторія в окрузі Тулча було знайдено фрагменти, які можуть належати російському безпілотнику. На місце виявлення уламків було направлено вертоліт ВПС Румунії для збору доказів для експертизи.

Раніше в Румунії вже знаходили уламки російських дронів. Після цього на прикордонній з Україною території, навпроти Ізмаїла, влада почала будувати укриття.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО