У ЗСУ заявили про вдале просування українських військ у районі Роботиного

Українські військові продовжують просуватися на Мелітопольському напрямку. ЗСУ вдалося визволити ще 1,5 квадратні кілометри території.

Про це речник об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун повідомляє в ефірі телемарафону.

«Ми продовжуємо невеликі просування у районі Роботиного. Звільнено ще близько 1,5 кілометра квадратних нашої української території», – відзначив він.

При цьому українські військові стримують атаки ворога у Донецькій області, зокрема на Мар'їнському напрямку.

«А у районі Мар’їнки українські військові відбили близько 15 спроб атак ворога. Окупанти не полишають спроб взяти ті руїни, які раніше були містом Мар'їнка», - зазначив речник.

Згідно з його словами, окупанти продовжують використовувати тактику «м'ясних штурмів», щоб відбити втрачені позиції або ж прорвати оборону ЗСУ. Штупун додав, що загальні втрати ворога за добу на Таврійському напрямку склали 226 осіб, у полон здалися 5 окупантів.

Варто зазначити, що останнім з нещодавно деокупованих населених пунктів було саме Роботине.

Нагадаємо, що окупаційні війська протягом суботи, 9 весресня, вели безуспішні наступальні дії на сході та на півдні України, відбулося понад 30 бойових зіткнень.

Також ЗМІ повідомили, що українські захисники увійшли в тимчасово окуповане село Новомайорське Донецької області.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО