НАБУ та САП заарештували активи Коломойського

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура після повідомлення про підозру колишньому бенефіціарному власнику «Приватбанку» Ігорю Коломойському заарештували його активи.

Про це повідомила пресслужба НАБУ 8 вересня.

Як пояснили в бюро, арешт активів Коломойського обумовлений необхідністю забезпечення можливої конфіскації або спеціальної конфіскації майна у кримінальному провадженні за фактами привласнення коштів «Приватбанку» в особливо великому розмірі, легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, та службового підроблення, вчинених організованою групою.

«На підставі постанови Директора НАБУ, погодженої керівником САП, строком на 48 годин накладено арешт на частки у статутному капіталі товариств, якими підозрюваний володіє прямо чи опосередковано, у розрізі 307 юридичних осіб, у тому числі акціонерних товариств, розрахунковою вартістю понад 3 млрд грн, а також на майже 1 тис. об’єктів нерухомого майна та понад 1,6 тис. транспортних засобів та суден», – сказано у повідомленні.

До Вищого антикорупційного суду вже направлено клопотання про накладення арешту на це майно, додали в НАБУ.

Нагадаємо, 2 вересня Ігорю Коломойському вручили підозру за кількома статтями Кримінального кодексу – шахрайство та легалізація (відмивання) майна, отриманого злочинним шляхом. За версією слідства, у 2013-2020 роках він легалізував понад півмільярда гривень, вивівши їх за кордон. Для цього було використано інфраструктуру підконтрольних банків.

Того ж дня суд заарештував Коломойського на два місяці з можливістю внести 509 млн. грн. застави.

А 7 вересня НАБУ повідомило про підозру Коломойському у справі ПриватБанку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО