Зеленський зідзвонився з прем'єром Ізраїлю: які теми обговорили

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу.

Про це повідомила пресслужба глави держави.

Під час розмови Зеленський подякував Нетаньягу за надання притулку громадянам України, які виїхали до Ізраїлю після початку повномасштабного вторгнення.

При цьому президент порушив питання збільшення кількості відмов українським біженцям у в'їзді до Ізраїлю та наголосив на необхідності виправлення цієї ситуації.

Сторони обговорили шляхи підтримки України з боку Ізраїлю, а також ситуацію навколо прибуття паломників-хасидів до Умані для святкування єврейського Нового року – Рош га-Шана.

«За оцінками ізраїльської сторони, цього року до Умані можуть прибути близько 50 тисяч паломників-хасидів. Було відзначено, що зараз у місцях паломництва в Умані бомбосховища можуть вмістити лише близько 11 тисяч осіб. При цьому в умовах повномасштабної агресії росії паломництво цього року супроводжуватиметься високими ризиками безпеки», – йдеться у повідомленні.

У зв'язку з цим Зеленський та Нетаньягу обговорили можливість відправлення до місць паломництва додаткових сил поліції Ізраїлю.

Нагадаємо, на свято Рош ха-Шана до Умані, яке цього року відбувається з 15 по 17 вересня, вже почали прибувати перші паломники-хасиди. На сьогодні прибуло вже близько 2 тисяч хасидів.

Раніше прем'єр-міністр Ізраїлю пояснив, чому його країна утримується від постачання озброєння в Україну.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО