«Найуспішніший удар України»: у Фінляндії прокоментували вибухи на аеродромі у Пскові

Колишній керівник Головного управління військової розвідки Фінляндії Пекка Товері вважає вчорашній удар по аеродрому Пскова, найуспішнішим за час повномасштабної війни з рф. Внаслідок цього удару було знищено чотири російські літаки.

Про це повідомляє фінське видання Yle.

«Якщо початкові повідомлення про чотири знищені літаки відповідають дійсності, це буде найуспішніший удар України на сьогодні. Така кількість (втрачених Іл-76 - ред.) матиме негайний вплив на російську діяльність», – сказав Товері.

Згідно з його словами, це змусить країну-вгресора діяти, адже вона буде змушена перемістити літаки зі звичайних баз, або ж їй доведеться вкласти значні кошти у захист аеродромів. Це, своєю чергою, означало б, що доведеться відвести зенітну техніку від фронту. Тож будь-який з цих варіантів послабить російські можливості.

При цьому, близькість естонського кордону підвищує ймовірність того, що безпілотники могли бути запущені з Естонії, проте, на думку Товері, це малоймовірно.

«Я не вірю, що естонський уряд ризикне дозволити таку діяльність на своїй території. Це можна вважати майже актом війни», – сказав він.

Нагадаємо, в ніч на 30 серпня в росії заявили про масовану атаку дронів. Вибухи пролунали у Пскові, а також у російських Брянську, Тулі та Орловській області.

В аеропорту Пскова спалахнула пожежа, було знищено чотири військові літаки Іл-76. Цю інформацію підтвердили у ГУР.

У Кремлі також прокоментували атаку на Псков.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО